J.J. Cale

 

gitaarMijn blog lag er de vorige weken windstil bij.  De misselijke oneliner ‘druk, druk, druk’ is natuurlijk geen excuus. Wel een geldige, en al even geweldige, uitvlucht is de fantastische cd Roll On van J. J. Cale. Grijsgedraaid is hij ondertussen. Grijs is ook de tint van de haren van de 70-jarige troubadour uit Oklahoma. Het is sinds augustus 2007 geleden dat er een ware muziekhype in huis hing. Toen was AchKaine (Marokkaanse hiphopgroep uit Meknès) de uitverkoren engel. Van man, kinderen en mama (ik).

Wil je eens je verstand verliezen? Luister. Ik verlies mijn haren en verstand bij Cales mix van blues, rock en jazz. Op de staalzuinige gitaarlijn kabbelen drums, piano, mandoline, synthesizer, banjo en pedalsteel in de typische ‘laidback’ stijl van deze Grammywinnende muzikant, singer-songwriter, producer en nog veel meer.

Een selfmade album; Cale nam zelf haast alle instrumenten voor zijn rekening. En mixte alles af in nota bene zijn eigen woning in California. Inwoners van Seattle of San Francisco konden de man live meemaken het afgelopen voorjaar. Geen Peer, Werchter of Lotto Arena op zijn concertagenda helaas.

Wat dit nu met mijn job te maken heeft? Alles, alles , alles. Muziek en schrijven, het komt uit dezelfde kelk. Van klanken die klinken. Schol.