Woorden van de dag

Elke dag pik ik uit krant, tijdschrift of ander blad wel een paar woorden op. Woorden die ik mooi, uitzonderlijk of afschrikwekkend vind. Het kunnen soms ook zinswendingen zijn. Ik herhaal ze even in stilte en sla ze op, ergens tussen oren en ogen. Onverhoeds komen ze mij dan de dagen of weken erna nog eens opzoeken. Ze schieten mij te binnen op de meest onvoorspelbare momenten. Een speldenkussen, daarmee kan ik mijn woordenslikkende bovenkamer nog het best vergelijken. Felkleurig glimmende speldenknopjes: dat zijn de woorden. Die zich ongenadig in het speldenkussen duwen. Veelkleurig vrolijk puntjespalet aan de buitenzijde. Prikkelend en schurend aan mijn hersenschors aan de binnenzijde. Woorden van deze dag? Stutten, buitengaats en cybernetisch. Wat een allegaartje zeg.