Brug = 4 lettertekens exclusief spaties

brug57 670 lettertekens (inclusief spaties), 32 auteurs en 48 beelden gemaakt uit miljoenen pixels: dat is de oogst van de vorige week. Lettertekens tellen is haast verplicht als je binnen de lijntjes wilt plukken. Niet dat ik de wiskundebobbel heb van mijn oudste zoon. Sinds de dag dat hij over een telraam struikelde, heeft hij zich langzaam ingesponnen in een web van getallen. Elk mens heeft zo zijn handvatten.

Een oogst van ontelbare betekenisdragende deeltjes. In hoever is taal een taaie vorm? Vanaf wanneer wordt het inhoud? Vragen die me vaker overvallen als ik teksten van anderen redigeer. Kan het één zonder het ander? Stop filosofisch gepeins. Weldra mag ik weer een eigen stukje schrijven. Over bruggen moet het gaan. Sydney Harbour Bridge (klinknagelbrug), Golden Gate (hangbrug), Tower Bridge (basculeburg),  of – waarom niet- de Mesopotamische boogbrug? Vierduizend jaar oud en bol gespannen van zijwaartse drukkracht.  Ik bewonderde ze zaterdag in miniatuur in Technopolis, het Vlaamse wetenschapspark voor kids. Een routine-uitje voor mij en mijn wetenschapsminnende zoon.

Ik hou ervan hem te plagen met absurde vraagstukken. Zoals bijvoorbeeld: vorm+ inhoud =?